Mysské Kočky
(1939 - 1942)

Felix (Феликс) - velitel

Oranžový kocour s černými pruhy a flíčky a jantarově žlutýma očima. Je čestný, mírný a snaží se být co nejobjektivnější, místy je ale trochu cholerický a někdy si úplně nevěří. Má rád myši, velení klanu, loajální válečníky a svojí družku Evžu.

"Ahoj, kocouři a kočky, zabloudili jste do mého příbytku. Někdy nemám rád, když mi někdo vstoupí do domku bez ohlášení, ale vidím, že vás nevidím každý den. Takže se můžete posadit. Akorát mi musíte pak upřesnit, proč tu jste."

Evžena/Evža (Евгения)

Bílá mourovatá kočka s modrošedými proužky a oranžovýma očima. Evža je kočka původně od lidí, která je dobrodružné a závodní povahy. Má ráda provokaci jejich kamarádů, vtípky, dobré jídlo a sledování hvězd.

"Jej, ahojky. Vy musíte být nějací noví lidé. Vás já zatím ještě neviděla. Ale to je jedno, člověk jako člověk. Ale asi vím, proč tu jste, chcete si vyslechnout můj příběh, že? Tak se posaďte a dávejte pozor."

Maxim (Максим) - léčitel

Starý kocour černé barvy srsti s šedými proužky. Má jen jedno modré oko, na to druhé je slepý, jedno ucho má naseknuté a po celém těle má nespočet jizev a škrábanců. Povahově je sice přísný, neústupný a autoritatvní, zároveň je ale hrdý na své válečníky, laskavý a hodný.

"Ahoj, mladíci, copak potřebujete? Asi se chcete o mně něco dozvědět, jinak byste sem nešli jen tak. Jelikož už jsem na odpočinku, je moje kapitola v životě ukončena. Takže pokud jste zvědaví, podívejte se..."

Dima (Дима)

Černý elegantní kocour s jantarově žlutýma očima s bílou pusou a náprsenkou. Je nadprůměrně inteligentní, má skvělou paměť a je i skvělý kamarád pro zbytek klanu. Nejedná se ale ani o výborného válečníka a v obraně toho taky moc neumí.

"A heleme se, zabloudil jsi, co? Vidím, že se tu trochu motáš. Můžeš se mě na něco zeptat, jestli budeš chctít."

Boris (Борис)

Silný svalnatý šedý kocour s modrýma očima a huňatým ocasem. V boji představuje velmi obávaného soupeře. Bije se až do poslední kapky krve a slovo "vzdát se" nepoužívá tak často. Jinak se jedná o velmi přátelského kocoura, který si potrpí na chutných hlodavcích menšího vzrůstu.

"Copak, chceš se rvát, nebo si povídat? Povídat? To sice nemám úplně v lásce, ale popovídat si je taky docela zdravé pro kočičí mysl. Tak si sedni a poslouchej..."

Lena (Лена)

Černobílá siamská kočka s hebkou srstí a modrýma očima. Je velmi snadno zranitelná ohledně psychické stránky a každou kritiku si bere až moc k srdci. Na druhou stranu je ale velmi štědrá, ráda vtípkuje a nesnáší kočky, které si neužívají svůj život s úsměvem.

"Nejvíc bolí to, co mizí, proklínáš... Jej, omlouvám se, ale mám ráda mimo jiné i tóny. Pročpak tu jste? Chcete, abych se vám představila líp? Super, myslela jsem, že lidi zvířata nezajímají, ale evidentně všichni lidé nejsou stejní. Tak si udělejte pohodlí a poslouchejte..."

Darja (Дарья)

Bílá mourovatá zelenooká kočka s malými jizvami po po celém těle. Darja se ve svých šesti letech rozhodla odejít ze svého rodného města Čeljabinsku do města Ťumeň. Má ráda adrenalin, dobrodružství, slušnost a kritiku vůči lidem.

"Copak tu chcete? Vás neznám. Ale lidi znám moc dobře. Kočky a veškerá zvířata jsou pro ně jako podřadná rasa. Mlátí je a berou jim území. Ale jak vás vidím, vy mi asi nechcete ublížit. Co tedy po mě chcete? Abych vám řekla toho o sobě víc? Nu dobrá, překvpili jste mě; tak zavřete pusy a já vám něco o sobě řeknu."